Til Leknes kommer mange turister med fly og Lofotekspressen korresponderer med ankomstene. Om du vil se deg litt rundt i byen før du reiser videre, så finnes det mange flotte butikker og spisesteder med noe for enhver smak. Når du er klar for å reise videre, hopp på rute 18-741 og sett snuten mot vikingemuseet på Borg.

 

Lofotr Vikingmuseum ligger i et spektakulært landskap og viser Europas største høvdingsete. Museet er levende og interaktivt og du kan både spise vikingmat, prøve å ro et vikingskip eller bli ekspert i øksekasting. Det anbefales å ta seg god tid på museet.

Rute 18-741 vil også ta deg med videre mot middelalderbyen Kabelvåg. Her står Lofotkatedralen som er blant Norges største trekirker, og bygd for fiskerne under Lofotfisket. Kabelvåg er tettstedet som har bevart mye av sin eldre arkitektur, og her holdt de store markedene til i riktig gammel tid. Det er også her du finner Lofotakvariet som viser hva som lever i havet utenfor Lofoten.

Avslutt reisen i Svolvær og ta en tur på en av byens mange puber og utesteder. Hvis du tar noen overnattinger i Svolvær, anbefaler vi at du blir med på en båttur ut til magiske trollfjorden.

Svolvær har også flyplass, så dette kan være et naturlig sted å både starte og stoppe turen sin.

 

 

 

Ruter:  18-741   Total reisetid:  1 time og 30 minutter   Anbefalte stoppesteder:  Leknes, Borg, Kabelvåg and Svolvær.

Ruter: 18-741

Total reisetid: 1 time og 30 minutter

Anbefalte stoppesteder: Leknes, Borg, Kabelvåg and Svolvær.

Les mer om Vikingemuseet  her.

Les mer om Vikingemuseet her.