000758_Baard Loeken_www.nordnorge.com_Vestvaagoey.jpg

Gunnar Eilertsen, Kabelvåg

Jeg er glad i å kjøre og jeg elsker å prate med folk. Dessuten blir jeg aldri lei av å høre når folk forteller meg hvor fint Lofoten er. Da blir jeg veldig stolt.

 
Utsikt til Svolvær Foto: Chris Craggs www.nordnorge.com

Utsikt til Svolvær
Foto: Chris Craggs www.nordnorge.com

Gunnar Eilertsen er en glad Lofotmann som har bodd hele sitt liv i Kabelvåg. De siste 20 årene har han kjørt buss, og det er ingen tvil om at den joviale 60-åringen brenner for passasjerene sine. På tross av lange arbeidsdager og intense kjøreturer med mange korrespondanser, så trives han med det han gjør.

Hva er det typiske reisemålet for en passasjer hos deg?
– Jeg kjører mellom Å og Narvik. De som reiser mot Narvik skal gjerne ta toget videre til Kiruna eller fly videre til Tromsø. De som kommer til Lofoten kommer hit på grunn av naturen. Folk flest stopper i Svolvær, siden det er der det er flest overnattingsmuligheter. Men det er også en del som reiser videre mot Å. Uansett hvor folk skal, er det mye fint å se.

Har du lært noe av turistene?
– Da jeg vokste opp syntes jeg det var kjedelig å bo i Lofoten. Men etter at jeg begynte å kjøre buss, forandret det seg. Jeg husker spesielt godt at jeg kjørte en gjeng med tyskere fra Stokmarknes til Kabelvåg i tåke og regn. Vi tok en stopp ved kirka i Valberg og alle turistene var så fornøyd med hvor nydelig det var. Da forstod jeg at jeg hadde sett meg blind på omgivelsene og at vi bor midt i paradis.

Hva synes turistene om å reise med buss i Lofoten?
– De er veldig fascinert over at veiene går der de går. Midt mellom stupbratte fjell og åpent hav, og med et lys som ikke er å se noe annet sted i verden. Er vi heldige, så ser vi kanskje spekkhoggere ute i havet.

Hva er ditt favorittsted i Lofoten?
– Jeg er så glad i Olenilsøya i Moskenes. Du kommer dit med båt via Reinefjorden og går av innerst i Bunesfjorden. Derifra går du en lett, men fin tur over fjellet til du kommer på yttersida. Da min kone var i livet, tilbrakte vi hele dager der ute. Stranda er nydelig, med utsikt rett ut mot storhavet. Og det er mye for ungene å finne på. Det er rett og slett ei perle.

Geir Rune Holm www.nordnorge.com

Geir Rune Holm www.nordnorge.com