Hvorfor ikke starte turen ytterst i Lofoten? Å er et lite tettsted med lang historie. Her kan du lære mer om Lofotens mest berømte eksportvare, nemlig tørrfisken. På Lofoten tørrfiskmuseum kan du følge torskens reise fra den svømmer i havet til den er knusktørr og klar for italienske middagsbord. Når du har fått nok av tørrfisken, er det bare å hoppe på Lofotekspressen og nyte den vakre turen videre til neste stoppested.

 
Ruter:  18-772 and 18-742   Total reisetid:  1 time og 30 minutter   Anbefalte stoppesteder:  Å, Reine, Hamnøya, Ramberg and Leknes.

Ruter: 18-772 and 18-742

Total reisetid: 1 time og 30 minutter

Anbefalte stoppesteder: Å, Reine, Hamnøya, Ramberg and Leknes.

Ta rute 18-772 og sett kursen mot Reine i Lofoten. Bussen går forbi Moskenes som er et naturlig påstigningspunkt for mange turister. Hit går ferga fra Bodø i land og Lofotekspressen korresponderer naturlig nok med fergeankomstene.

Vi anbefaler overnatting på Reine, som er et av Lofotens mest berømte og besøkte fiskevær. Stedet er gjennomfotografert og med god grunn. Her finner du utsikt som kan slå pusten ut av deg hvor enn du snur deg. Om ikke naturopplevelsene er nok, ta turen på Galleri Eva Harr og se magisk kunst som er inspirert av de fantastiske omgivelsene.

Når du er klar for nye opplevelser, hopp på rute 18-742 og ta Lofotekspressen videre. Er du av den spreke typen anbefaler vi et stopp på Hamnøya for å ta en tur opp på Krykkjeberget. Når turen er over er det bare å ta samme rute videre til den verdensberømte Rambergstranda. Har du med telt kan du sette det opp her og få en uforglemmelig natt i naturen med midnattssol og storhavet som utsikt.

Rute 18-742 går også videre til siste stopp på denne turen som er Leknes. Hit går det fly, så for mange starter eller avsluttes Lofotturen her. Byen er et knutepunkt for flere spennende opplevelser og du bør absolutt ta en tur ut på havet for å oppleve fiske i et av verdens mest matrike hav.